Profil

Om mig og min vej ind i "gifted education"

Jeg er født i 1960 og bor i Greve med mine to bomuldshunde, Bella og Charlie og mine 2 venner fra Amazonas, papegøjerne Cleo og Jakob. Af uddannelse er jeg Master of Education i undervisning af højt begavede børn, BA i Musikvidenskab og BA i Engelsk. Privat synger jeg i et vokalensemble og er aktiv i Mensa. 

Jeg blev opmærksom på området omkring højt begavede børn, fordi min søn var anderledes end de andre børn. Socialt klarede han sig fint, men han var enormt nysgerrig og landede tit der, hvor der “skete noget”. 

Han misforstod også tit situationer, hvor han følte sig skældt ud – (og nogle gange havde han jo nok ret!) – og han havde svært ved at fastholde koncentrationen, hvis en aktivitet ikke interesserede ham. Han var altså let afledelig, og dengang vidste vi ikke bedre, end at da lærere og pædagoger på hans folkeskole mente, at der måtte være noget i vejen med ham og den ene kom med én finere diagnose end den anden, ja, så fik vi ham undersøgt på kryds og tværs på Gentofte Hospital. 

De kunne da godt se, at der kunne være en anelse af dit og en anelse af dat, men det så man tit hos meget kvikke børn, sagde de, og kvik – DET var han!

Så gik jeg på nettet…

Lang historie kort: Jeg kontaktede efter et informationsmøde Pernille, der ville starte en skole for børn som Lucas, og søgte for anden gang i mit liv et job – og fik det. Så fra 2004-2019 underviste jeg alle børnene på Atheneskolen i Musik, en hel del af dem i Engelsk, samt  5, 7-8 klasse i KoSo, Kommunikation og Sociale Kompetencer. 

Begge mine børn afsluttede 9. klasse på Athene. Lucas er nu selvstændig tømrermester, og Nathalie lever af at synge, spille og komponere.