Litteratur, links, mv.

En kasse med "blandede bolsjer"

De 4 bøger jeg nødigst ville undvære:

Steven I. Pfeiffer et al: Handbook of Giftedness in Children – psycho-educational theory, research, and best practices                                Virkelig god antologi med en perlerække af forfattere. God “grundbog”, der kommer hele vejen rundt.

Linda Kreger Silverman: Giftedness 101                                                  Min ene bibel. Linda Silverman har den dybeste forståelse for høj begavelse i alle dens facetter, og jeg bliver klogere hver gang, jeg læser i bogen.                                              

Deborah Ruf: Losing our minds – gifted children left behind
Min anden bibel. Inddelingen af børnene på 5 niveauer af “giftedness” kan jeg i høj grad genkende – og bruge – i mit daglige arbejde. Bogen er delt op med et afsnit for lærere og et afsnit for forældre, og hun deler ud af gode råd og fifs til begge grupper. Jeg kan bruge det hele – både som forælder og lærer.

Joan Freeman: Gifted Children Grown Up
Freeman har fulgt 70 børn i 40 år, og det er helt uvurderligt at høre de voksnes reflektioner over deres skoletid. En guldgrube for alle os, der stræber efter gode måder at møde børnene på…

Karen L. J. Isaacson’s trilogi:

  • Raisin’ brains – surviving my smart family
  • Life in the fast brain – keeping up with gifted minds
  • Intelligent life in the classroom – smart kids and their teachers

Skønne bøger. Man er ikke i tvivl om, at Karen Isaacson er vokset op i en højt begavet familie. Jeg har læst uddrag af nr. 2 med mine elever i udskolingen, og flere af dem måtte straks eje bogen.

Afspil video